Om nettstedet lilacland.no

Nettstedet lilacland.no er ment å være «a work in progress». Vi ønsker å formidle best mulig dybdeinformasjon innenfor husets spesialiteter, – og med en svært personlig «touch». At både magnolia- og syrin-delen har endt opp mer eller mindre som en bok om emnet kunne jeg ikke helt forutse. Ting har bare ballet på seg etter hvert. Jeg kjenner på stor takknemlighet for meningsfylte dager med stor skriveglede, – spesielt fra november til påske, som er den tiden av året jeg har mulighet til å gjøre sånt.

Begeistring og lykkefølelse ved beplantning og hage blir større jo flere man kan dele det med, og det er hyggelig om vi som ivaretar grønn estetikk kan bruke vår entusiasme og spisskompetanse til å påvirke og spre kunnskap. I en tid hvor det er bekymring for at kunnskap for en stor del forvitrer, og samfunnet stadig mer preges av lettvint og overfladisk informasjon. Ingen blir vel sjokkert om jeg sier at når det gjelder hage og planter var det lettere å navigere i tiden før internett kom. Litteratur var stort sett skrevet av folk med kunnskap; i dag kan det lønne seg å ha et nokså kritisk filter, både på bøker og det man måtte finne på nettet.

Håper at jeg med lilacland.no kan gi alle med interesse noen gode opplevelser både tekstlig og visuelt, samt inspirere til økt forståelse og innsikt i bruk av planter for park og hage.

Ta også en titt innom a.j.landsnes på Instagram, og følg meg gjerne.

Engersand, juni 2023.

Arild Johan Landsnes.

 

“We both know, you and I, that if all men were gardeners, the world would at last be at peace”, John Beverly Nichols, engelsk forfatter (1898-1983)