Våre magnolia – plantene vi selger

Vårt sortiment av magnolia er et kresent utvalg av kultivarer med stor hardførhet og prydverdi. Minst 25 forskjellige, med stort mangfold i størrelse, bladverk, blomstringstid samt form og farge på blomstene. Og plantene er laget her i Lier. Hver enkelt kunde får håndplukket ferskvare fra vårt produksjonsfelt. Unike jordblandinger og langtidsvirkende gjødsel i pottejorden sikrer god etablering på vokseplassen. Nesten alle sorter gir litt blomster første eller andre sesong, og kommer i løpet av tre-fire år i noenlunde årviss og og stabil blomstring.

Magnolia leveres fra oss med støttestokk, i store potter som rommer et stort og friskt rotsystem. Vi bruker konsekvent større potter enn hva som er vanlig i bransjen ellers. Plantene bindes tidlig til bambusstokk for å få et ledeskudd. Dette gir svært velskapte, tilnærmet kjegleformede salgsplanter. 

En nær snorrett stamme, med masse korte sidegrener oppetter. Jeg har sett nok magnolia med dårlig fasong til å si: vi har mye bedre «emner» enn hva bransjen for øvrig selger.

De fleste plantene selges i størrelser fra 60/70 cm og opp mot 2 meter. Visse sorter har vi normalt også i størrelse mellom 2 og 3 meter. I og med at vi selger fra egen produksjon har vi like gode planter gjennom hele sesongen. Større og mer formfullendte planter enn de man finner i hagesentrene. Vi vet at vi leverer bransjens aller beste kvalitet, og til moderate priser. Og vi har alltid én eller flere tilbudssorter gjennom første halvdel av sesongen, med 20-40 % avslag på listepris så langt beholdningen rekker.

Du som kunde har mulighet til å lese sortsbeskrivelsene for å gjøre et valg. Uansett anbefaler vi deg å rådføre deg med oss før du bestemmer deg endelig. Erfaring viser at mange har lett for å velge feil sort. Ikke når det gjelder type blomster eller andre ting ved utseende. Nei, – man er simpelthen redd for å få for store trær i hagen. For å gi et mest mulig riktig bilde av hvor store de forskjellige sortene blir har vi valgt å angi høyde etter 15-20 år. Men de fleste av oss har ikke så lang tidshorisont. Med andre ord: Det er kanskje lurt å gå opp litt i størrelse når du skal velge. Vurdér å velge fra gruppe 2 hvis du egentlig tenker gruppe 1. Og vurdér en sort fra gruppe 3 hvis du først tenker gruppe 2. Satt på spissen: Sortene i gruppe 1 vokser veldig sakte sammenlignet med de i gruppe 3. Husk: Noe av gleden ved å ha busker og trær i hagen er å se at det virkelig vokser.